Freestyle Lighting

bureau voor lichtarchitectuur

LightingEurope sluit zich aan bij Europese Renovatiegolf

maak led-verlichting verplicht onderdeel van renovaties

LightingEurope sluit zich aan bij het EU Renovation Wave Initiative; een initiatief van de Europese Unie om de renovatie van gebouwen in de gehele Europese Unie (EU) op te schalen.

Eurocommissaris Frans Timmermans presenteerde half oktober namens de Europese Commissie een plan om tot het jaar 2030 zo’n 35 miljoen gebouwen te renoveren. De Renovation Wave Strategy van de EU is aansluitend op de Europese Green Deal gericht op verbetering van de energieprestatie van gebouwen. Timmermans en zijn collega’s streven ernaar het renovatietempo in de komende 10 jaar ten minste te verdubbelen. 

Herstellen van pandemie
De renovatiegolf zal volgens LightingEurope niet alleen de introductie van innovatieve verlichtingstechnologieën en toekomstige investeringen sturen, maar ook van cruciaal belang zijn om de Europese verlichtingsindustrie – die voor 80 procent uit kleine en middelgrote ondernemingen bestaat – te helpen herstellen van de economische gevolgen van de huidige pandemie.

Goed ontworpen en goed op elkaar afgestemde verlichtingssystemen is volgens LightingEurope een van de meest kostenefficiënte manieren om het energieverbruik en de CO2-uitstoot te verminderen. De Europese Commissie schat dat op led gebaseerde verlichtingssystemen de EU tegen 2050 jaarlijks kunnen helpen tot 46 tot 48 terawattuur elektriciteit te besparen.

Adviezen
Er kan en mag volgens de Europese lichtkoepel geen renovatie van gebouwen in Europa plaatsvinden zonder de verlichtingsinstallaties te upgraden. Om de voordelen van betere verlichting als onderdeel van de EU Renovation Wave ten volle te benutten, geeft LightingEurope de volgende adviezen:

  • het gebruik van led-verlichting, in combinatie met sturingen en sensoren;
  • een volledige renovatie van armaturen met bedieningselementen en sensoren, met een minimum Smart Readiness Indicator (SRI-) niveau. Het SRI moet ook in heel Europa worden toegepast om het potentieel voor energiebesparing en een beter binnenmilieu te maximaliseren;
  • het ontwerp van veilige binnenruimten, inclusief de installatie van uv C-desinfectietechnologieën, niet alleen als middel om de huidige covid-19-pandemie aan te pakken, maar ook meer algemeen en op langere termijn om een ​​gezond binnenmilieu te helpen garanderen;
  • de introductie van verplichte minimumvereisten voor de kwaliteit van het binnenmilieu;
  • toegang tot overheidsfinanciering moet onderworpen zijn aan het voldoen aan bepaalde voorwaarden. Er moet een verplichting worden ingevoerd om verlichtingsrenovatie op te nemen om de maximale subsidie ​​te krijgen.

Bron: Led Magazine

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 Freestyle Lighting

Thema door Anders Norén