Looproutes Eindhovens lichtevenement GLOW 2016 bekend

De looproutes van het Eindhovense lichtevenement GLOW 2016 zijn bekend. De lichtkunstwerken worden met elkaar verbonden middels een looproute, bestaande uit 2 lussen.

De blauwe City-route loopt door het centrum van Eindhoven. Hier vindt men projecten met gigantische 3D-video mapping op gebouwen,  het kinderkunstproject en interactieve schommels. De oranje Science-route leidt de bezoekers over het terrein van de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e). Hier ziet men unieke, innovatieve projecten die voor het eerst het licht zien.

Men wandelt elke route in ongeveer 2 tot 2,5 uur. Het is volgens de organisatie handig om vooraf een keuze te maken welke route men wil nemen. De blauwe City-route door het centrum of de oranje Science-route over het TU/e terrein. Anders dan voorgaande jaren wordt GLOW Next dit jaar geïntegreerd in de hoofdroute. Daarmee is het toegankelijker voor een groter publiek. In de GLOW App 2016 vindt men informatie en beelden van de projecten.

Op het stadhuis op de City-route wordt dit jaar een 3D-film geprojecteerd, waardoor het gebouw lijkt te bewegen en letterlijk op de bezoekers af komt. Het project ‘Axioma’ is gemaakt door Onionlab. In het kader van het jaar van Jeroen Bosch wordt het drieluik ‘Tuin de Lusten’ van Jeroen Bosch tot leven gebracht op de Catharinakerk. Het Dela gebouw wordt dit jaar omarmd en vastgehouden door 12 meter hoge, lichtgevende mensachtige figuren die lijken te zijn neergestreken van een andere planeet ‘Fantastic Planet’.

Op de Science-route op het TU/e terrein staat het project ‘Exploding Wire’, die een recordpoging gaat ondernemen om de ‘langste beheersbare blikseminslag ooit’ te genereren. Het levensgrote ‘LumenUs’ reageert op de impulsen van het GLOW publiek en is gemaakt door Eindhovense studenten. Bijzonder dit jaar is de unieke samenwerking tussen de TU/e en het Van Abbemuseum; beiden jubilarissen. Om dit te vieren, koppelen deze gerenommeerde instituten op bijzondere wijze kunst aan technologie. In de vorm van een hologram, zwevend boven het oppervlak van de vijver op het TU/e terrein, wordt een projectie gerecreëerd van het kunstwerk ‘Licht-Raum-Modulator’ wat in het Van Abbemuseum staat.

GLOW start op 12 november en duurt tot 19 november 2016.

Bron: LEDmagazine.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *