Lifi vervangt Wifi

Signify start 30 pilots in Europa, Azië en Amerika met lifi

Signify gaat samenwerken met ruim 30 klanten wereldwijd om lifi-technologie te testen. In vergelijking met wifi staat lifi (light fidelity) voor snellere, veiligere en betrouwbaardere datatransmissie via licht.

Led-armaturen met een lifi-router combineren lichtkwaliteit met een snelle breedbandverbinding. Hiermee kunnen klanten dankzij hun verlichting probleemloos en gelijktijdig e-mailen, videoconferences organiseren, een veilige toegang krijgen tot het bedrijfsnetwerk en snel surfen op het internet.

Lifi biedt voordelen ten opzichte van wifi omdat het geschikt is voor gebruik in een omgeving die gevoelig is voor radiofrequenties zoals in ziekenhuizen, of op plaatsen waar wifi-signalen niet of zwak kunnen zijn zoals ondergronds. Lifi is ook aangewezen in omgevingen die een hoge beveiliging vereisen; bijvoorbeeld de backoffice van een financiële instelling of overheidsdienst. Lifi voegt extra beveiliging toe, omdat het licht niet door muren kan gaan en een zichtlijn naar het licht nodig is om toegang tot het netwerk te krijgen.

Signify startte vorig jaar met het aanbieden van Philips lifi-armaturen. Wereldwijd testen klanten de nieuwe technologie. De 30 pilots laten volgens het bedrijf het enorme potentieel van lifi zien. In India werkt Signify samen met Incubex, een incubator voor product- en bedrijfsoplossingen, aan een vergaderruimte met lifi. In Europa werkt Signify samen met telecombedrijf Orange, dat de lifi-dienst integreert in zijn kantoor in Parijs. Ook Atea, een it-infrastructuurbedrijf in de Scandinavische en Baltische regio, heeft lifi-armaturen laten installeren in zijn kantoor in het Noorse Stavanger. De met lifi-armaturen uitgeruste lobby van het gebouw kan de technologie demonstreren en bezoekers connectiviteit bieden. Daarnaast zal Republic Polytechnic in Singapore lifi-technologie installeren in zijn Smart Devices Lab. Het is van plan zijn studenten nieuwe leermogelijkheden te bieden.

Bron: Ledmagazine.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *