Aanwezigheid buitenverlichting voor helft Europeanen belangrijk bij aankoop huis

Bijna de helft van de Europeanen (red. 49 procent) zijn eerder geneigd een huis te kopen dat aan de voorzijde of in de voortuin beschikt over buitenverlichting dan een huis dat dit niet heeft.

Philips Lighting meldt dit op basis van onderzoek dat is uitgevoerd onder 7.000 Europeanen in Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Nederland en Spanje. Voor 45 procent van de Europeanen die meededen aan het onderzoek is buitenverlichting ‘een sleutelfactor’ als het om de aankoop van een woonhuis gaat. Een derde van de geënquêteerden geeft aan dat buitenverlichting een aanzienlijke invloed heeft op de aantrekkingskracht van een huis.

De Spanjaarden hechten overigens het meeste waarde aan buitenverlichting (red. 80 procent), terwijl maar liefst 43 procent van de Britten van mening is dat buitenverlichting niet bijdraagt aan de sfeer van een huis. Over de gehele linie gezien geeft 73 procent van de deelnemers aan het onderzoek aan een veiliger gevoel te ervaren bij een huis dat over buitenverlichting in de voortuin beschikt.

Bron: LEDmagazine.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *