Philips Lighting lanceert derde generatie Philips HealWell led-verlichtingssysteem

Philips Lighting heeft de derde generatie Philips HealWell led-verlichtingssysteem gelanceerd. Het is ontwikkeld voor het ondersteunen van de slaap en het verbeteren van het comfort van patiënten en gebruikers.

Het systeem maakt gebruik van innovatieve dynamische verlichtingsrecepten. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat hoge lichtniveaus gedurende de dag helpen de menselijke biologische klok en het slaap-/waakritme te reguleren. Door in ziekenhuizen, waar patiënten de hele dag binnen zijn, de patronen van natuurlijk daglicht na te bootsen, zorgt Philips HealWell automatisch voor een ritme van dynamisch daglicht dat de biologische klok van patiënten ondersteunt. Ook stelt het patiënten en medewerkers in staat het licht individueel te regelen voor extra comfort en sfeer.

Philips HealWell generatie 3 is volledig led-gebaseerd en maakt gebruik van Philips SmartBalance-armaturen met instelbaar wit licht en Philips Color Kinetics gekleurde koofverlichting. Philips HealWell kan geïnstalleerd worden als een opzichzelfstaand systeem of als onderdeel van een netwerkverlichtingssysteem dat de hele ziekenhuiscampus omvat. Het wordt bediend door een Philips Dynalite beheersysteem dat ook de bewaking en rapportage van het energieverbruik kan omvatten en uiteindelijk gebruikt kan worden ter ondersteuning van de integratie in gebouwbeheersystemen of andere subsystemen in instellingen voor de gezondheidszorg.

De technologie werd getest in een klinische proef en een gezamenlijk veldonderzoek met de afdeling Cardiologie van het Universitair Medisch Centrum in Maastricht, met het doel na te gaan hoe de verlichting in patiëntenkamers invloed heeft op slaappatronen, waardering en stemming tijdens de ziekenhuisopname. De resultaten, in november 2016 gepubliceerd in The Journal of Sleep Research 4, bevestigen de voordelen voor slaap en tevredenheid bij de toepassing van het Philips HealWell verlichtingssysteem. Na vijf dagen ziekenhuisopname nam de slaapduur met bijna een half uur toe in vergelijking met kamers met standaardverlichting.

Bron: Ledmagazine.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *